Lyckad vernissage av unik digital konstutställning med cirkustema

Synskadade Vänner Skaraborg hade bjudit in till Vernissage av en unik konstutställning på Skara Konsthotell. Vännerna har bidragit till att utställningen kommit till stånd. Vi var 45 personer som samlades en lördag eftermiddag i hotellets konsthall med Anders Zorns, Carl Larssons och Bruno Liljefors målningar på väggarna.

I denna underbara miljö njöt vi av en tvårätters lunch, varefter vernissagen tog vid. Vi fick lyssna till konstnären Ronja Kruus och musikern Niklas Gårdelid beskrivning av sitt gemensamma arbete med en den digital konstutställningen. Ronja har digitalt målat de sex tavlorna med varsin cirkusfigur (clownen, apan osv.), som hon också syntolkat. Niklas har komponerat anpassad cirkusmusik till varje tavla. Vi var mäkta imponerade av deras talang, arbete och resultat. Efter visningen av utställningen, förklarades den invigd med en gemensam skål i cider. Utställningen finns nu att besöka på hemsidan https://www.circusfreak.se/

Samlingen avslutades med ett föredrag av Peter Nordin, som är en stor kännare av Anders Zorn och hans konstnärskamrater. Han berättade om hotellets konstsamling och i synnerhet om konstnären Anders Zorn, på ett så målande sätt att vi alla kunde se tavlorna inom oss.