Syndagen 2023 – en kombination av medmänsklighet och teknik

Två gånger är början på en fin tradition! Så var det när SRF Skaraborg och Projektet Livskvalitet nyligen arrangerade sin andra Syndag i Skövde Kulturhus.   

Syftet med Syndagen är att erbjuda synskadade personer i Skaraborg en möjlighet att under trivsamma former ta del av intressant information av olika slag samt få svar på frågor som känns angelägna. Minst lika viktig under Syndagen är den sociala samvaron och att få chansen att finna nya vänner.  Den 3 maj 2023 samlades drygt 200 personer i kulturhuset, synskadade gäster med eller utan ledsagare, föreläsare och utställare.

Fotograf och journalist Peter Hallbäck dokumenterade dagen i text och bild och materialet kommer att publiceras i Skaraborgs tidningar inom kort. Igenkännandets glädje för dem som var på plats och fin information till synskadade som hade förhinder. Ny chans nästa år den 7 maj 2024!

Klicka på bilderna för att se dem i fullskärm. Använd pil framåt och pil bakåt för att förflytta dig mellan bilderna. Högerklicka på bilden (när den är i fullskärm) och välj ”Spara bild som” för att ladda ner respektive bild.

Fråga: Hur tycker du att dagen har varit?

Utställningen och Miniseminarierna tilldrog sig stort intresse.

Martin Zamora Nilsson, LIV – Low Vision International:
– Ett jättebra och väldigt professionellt arrangemang, bra uppstyrt och välorganiserat, bra med folk och utställningsytor.

Ove Brandberg, ICAB AB:
– Välarrangerat, fint samarbete och ett bra förarbete la grunden för en bra dag. 

Michael Karlsson, INSYN:
– Överlag bra, ett bra arrangemang där deltagarna fick tid på sig att titta på grejorna. Vi kommer absolut tillbaka nästa år.