Synsällskap

Synsällskap – perioden Jan-Juni 2024!

I projektet Livskvalitet har vi mött många synskadade som känner sig ensamma, isolerade eller saknar någon som kan hjälpa till med enkla bestyr såsom att läsa upp information, fylla i blanketter osv.

Projektet har därför tagit fram ett stöd som vi valt att kalla Synsällskap. Det är en seende person som i första hand kan bidra med sitt sällskap och i andra hand kan utföra enkla sysslor som kräver syn.

Projektet har träffat avtal med Veteranpoolen AB, som är ett bemanningsföretag med seniora medarbetare, Veteraner. Veteranerna har lång livs- och yrkeserfarenhet och är särskilt rekryterade för att passa för den typ av stöd som Synsällskap är ett exempel på.

För att erbjuda ett säkert och tryggt stöd åt deltagarna, har Veteranerna genomgått en bakgrundskontroll av sin skötsamhet. Veteranen kan legitimera sig med Veteranpoolens legitimationskort.

Projektet kan erbjuda Dig som deltagare en kostnadsfri möjlighet att boka ett Synsällskap vid 12 tillfällen under perioden januari-juni 2024. Synsällskapet erbjuds helgfri måndag-fredag mellan kl. 8 och 17. Varje tillfälle omfattar högst 3 timmar och innehåller också en möjlighet till resa upp till 70 km i Veteranens bil. Du kan nu vid ett eller flera tillfällen spara 1 av de 3 timmarna och högst 70 km bilresa, till ett annat tillfälle för att då kunna göra en längre utflykt.

Synsällskapet kan beställas via projektets telefonnummer 0511-79 80 18 (Knappval 2). Du blir sedan uppringd av Veteranpoolen för detaljerna kring beställningen. Beställningen måste göras senast 3 arbetsdagar innan.

Har du frågor är du välkommen att kontakta projektledaren Jan Carlsson via 0511-79 80 18 (val 3). Jan ringer sedan upp dig inom kort.